Посланикът на Китайската народна република посети Русенския университет

By 17 Октомври 2023 Прочетена 406 пъти 0
Посланикът на Китайската народна република посети Русенския университет Посланикът на Китайската народна република посети Русенския университет снимка: РУ "Ангел Кънчев"

На 16 октомври Русенският университет бе посетен от делегация, водена от посланика на Китайската народна република в Република България, Н.Пр. г-н Юанджун Донг.

Той бе съпроводен от г-н Янг Тян, началник на отдел "Образование" и г-ца Ма Ци, секретарка на посланика, аташе в посолството.

Гостите бяха приети от ректора на университета академик Христо Белоев. На срещата присъстваха зам.-ректорът по учебната работа проф. д-р Пламен Кангалов и зам.-ректорът по развитие, координация и продължаващо обучение проф. д-р Пламен Даскалов.

РЕКЛАМА

 

Академик Белоев запозна Н.Пр. Г-н Юанджун Донг със сътрудничеството на висшето училище с множество китайски университети и образователни институции. Специално внимание беше обърнато на програмата за обучение с издаване на двойна диплома от Русенския университет и Политехническия университет в Шанхай, по която вече са преминали обучение 20 китайски студенти.

Осъществява се и ежегоден обмен на преподаватели от двете висши училища. Гостите бяха информирани и за партньорството между Русенския университет и Институт "Конфуций", както и за богатата дейност на университетската Класна стая "Конфуций", даваща своя принос в популяризирането на китайския език и култура.

След разговорите, китайските гости разгледаха Русенския университет и изразиха възхищението си от високотехнологичната база и отличните условия за учене и почивка, които се предоставят на студентите.

В края на срещата двете страни изразиха общата си воля сътрудничеството помежду им да се задълбочава и разширява.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Събота, 28 Октомври 2023 00:54
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net