Русе е в готовност да изпрати доброволци и техника в Царево

By 06 Септември 2023 Прочетена 560 пъти 0
Русе е в готовност да изпрати доброволци и техника в Царево Русе е в готовност да изпрати доброволци и техника в Царево

Община Русе е в готовност да подкрепи Царево.

През вчерашния ден поройните дъждове в региона взеха жертви, като все още се издирват хора в неизвестност, а хотели, къмпинги и стотици домове в района останаха под вода.

Кметът Пенчо Милков поддържа контакт с представителите на кризисния щаб, пред който са декларирани възможностите за подкрепа с техника и хора - доброволци от общинското формирование, водолазно и алпийско оборудване, лодка и 6 помпи (потопяеми, плаващи, моторни).

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

При необходимост  русенските доброволци ще бъдат призовани за съдействие на местните служби на сигурността и защитата на населението.

"Съединението и единението днес имат конкретно лице - съпричастността ни към пострадалите в бедстващите райони", заяви кметът Пенчо Милков.

Той разпореди и преразглеждане на Плана за защита при бедствия на община Русе в частта му, касаеща защитата от наводнения. Предвижда се привличането на експерти, които да изучат инфраструктурата на територията на общината и да дадат мнения и препоръки за подобряване на безопасността.

Част от политиката на кмета е ежегодното отделяне на средства, с които се почистват и продълбочават деретата в малките населени места, като до момента това е направено в Николово, Долно Абланово, Басарбово, а тази година се очаква да стартира и в Червена вода. По настояване на ръководството бе извършено и удълбочаване.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 06 Септември 2023 16:18
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net