Русе ще отбележи с тържествена церемония 138-ата годишнина от Съединението

By 04 Септември 2023 Прочетена 327 пъти 0
Русе ще отбележи с тържествена церемония 138-ата годишнина от Съединението Русе ще отбележи с тържествена церемония 138-ата годишнина от Съединението

На 6 септември русенци ще могат да се включат в тържествената церемония по случай 138 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия.

Честването ще се състои пред Паметника на загиналите в Сръбско-българската война, който се намира на пл. "Александър Батенберг".

Церемонията ще бъде открита в 11:00 часа от Общинския духов оркестър, ръководен от маестро Димчо Рубчев, когато ще бъде строен и почетният караул. В нея ще се включи и 13-ти Младежки гвардейски отряд към Общинския младежки дом.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

Тържествени слова ще произнесат кметът на Русе Пенчо Милков, областният управител Данаил Ковачев и председателят на Общинският съвет Иво Пазарджиев.

Заупокойна молитва в памет на загиналите и благодарствен молебен за Съединението на България ще отслужат Негово Високопреосвещенство Русенският митрополит Наум и свещеници от Русенската света митрополия.

Желаещите ще могат да поднесат цветя пред паметника. Представителите на официални институции, политически партии и други организации могат да положат своите венци с предварително записване на имейл адрес pr@mayor-ruse.bg

Водещ на церемонията ще бъде актьорът от Драматичен театър "Сава Огнянов" Косьо Станев.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net