ВИДЕО: Русенски депутат: Най-засегнати от инсинератора в Гюргево ще бъдат в Мартен и Сандрово

By 21 Ноември 2023 Прочетена 757 пъти 0

Ако се построи инсинераторът в Гюргево, при потенциално замърсяване на въздуха в трансграничната зона, най-засегнати биха били Мартен и Сандрово, последвани от източните квартали на Русе.

В това е убеден народният представител Иван Белчев, който стигнал до това заключение като използвал данните за розата на ветровете. Неговият анализ показва, че централните райони биха били най-пощадени, въпреки че се намират най-близо до мястото на инсинератора.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Според народния представител, който се е запознал с документацията по проекта, няма гаранция, че химическите съединения от комина на инсинератора няма евентуално да достигнат до района на Русе в опасни концентрации.

Иван Белчев призовава русенци да се запознаят с документацията по проекта в сайта на Министерството на околната среда и водите и да участват в подписката срещу изграждане на съоръжението.

Гражданите могат да изразят становище или да се подпишат до 23 ноември в центровете за административно обслужване на Община Русе, както и в сградата на дирекция "Местни данъци и такси".

Вижте повече във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net