Русенският университет участва в Осмата конференция на консорциума на висшите училища

By 06 Ноември 2023 Прочетена 432 пъти 0
Русенският университет участва в Осмата конференция на консорциума на висшите училища Русенският университет участва в Осмата конференция на консорциума на висшите училища снимка: КИС 13

На 30 октомври в Университет Трансилвания в Брашов, Румъния се проведе Осмата конференция на консорциума на висшите училища от Централна и Източна Европа и Китай.

Като член на този консорциум от 2017 г., Русенският университет беше представен на форума от заместник-ректора по развитие, координация и продължаващо обучение проф. д-р Пламен Даскалов и проф. д-р Юлиана Попова – координатор интеринституционални комуникации.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

В конференцията на тема "Дигитална реформа и развитие във висшето образование" взеха участие повече от 50 ректори и заместник-ректори на университети от Източна Европа и Китай, които представиха процесите на дигитализация на образованието и научните изследвания в своите висши училища.

С презентация на постиженията си в областта на дигиталната трансформация участва и Русенският университет.

Като представител на университетите от Източна Европа, в деловия президиум беше включен проф. Пламен Даскалов, който обобщи резултатите от конференцията в заключително слово.

По време на конференцията бяха осъществени множество срещи с представители на китайските университети, които проявиха изключителен интерес към бъдещо партньорство с Русенския университет.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net