Съюзът на пенсионерите в Русе организира благотворително събитие по случай Бабинден

By 18 Януари 2024 Прочетена 407 пъти 0
Пенчо Милков почете Бабинден на благотворително събитие на Съюза на пенсионерите - регион Русе Пенчо Милков почете Бабинден на благотворително събитие на Съюза на пенсионерите - регион Русе снимка: Община Русе

Изложба с благотворителна цел "От раклата на баба" беше организирана днес във фоайето на Доходното здание от Съюза на пенсионерите - регион Русе.

Поводът е традиционния български празник Бабинден.

Събитието бе уважено от кмета на Русе Пенчо Милков.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

"Отбелязването на този празник ни напомня за важността на семейството, традициите и обичаите. С вашата грижа успявате да предадете нашата култура и история на следващите поколения. Благодаря ви за посветеността към запазването на този красив обичай, както и за това как да поддържаме и обичаме традициите, които са неизменна част от националната ни идентичност", каза Пенчо Милков.

Председателят на Съюза на пенсионерите - регион Русе Мария Савова пожела здраве и дълголетие на участниците в благотворителната изложба.

Представени бяха плетива, изработени от сръчните ръце на пенсионерите. Те ще бъдат дарени на възрастните хора от дом "Възраждане".

В празника се включиха и децата от ОбДЦКИ – Русе и възпитаници от Национално училище по изкуствата "Проф. Веселин Стоянов", а пенсионерският клуб и читалището от кв. Средна Кула пресъздадоха традиционния ритуал "бабуване".

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net