ВИДЕО: След репортажа на КИС 13 за приюта бездомни в Русе: Говори управителят

By 27 Март 2024 Прочетена 479 пъти 0

Има неразбиране за начина на функциониране и дейността на Центъра за временно настаняване на бездомни лица в Русе.

Така управителят на приюта Георги Михов отговори на твърденията на бивш потребител на услугата за нарушаване на вътрешните правила и липсата на достатъчно обслужващ персонал.

В приюта за бездомни хора се предоставя подслон и храна, тъй като е базисна, а не специализирана услуга. Случва се обаче там да попадат трудноподвижни и дори парализирани хора, които трябва да бъдат настанени някъде, обясни управителят на центъра Георги Михов.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Като делегирана от държавата дейност, приютът в Русе има разписан препоръчителен и задължителен персонал, който НЕ включва медицинско лице и санитарен екип.

Затова, на доброволен принцип, потребителите в приюта участвали в различни дейности включително и при обслужването на хората, които са на легло.

При смъртен случай в приюта се действа по строго разписана процедура, която може да отнеме часове, но не и дни, както твърди бившият потребител, обясни още Георги Михов.

Във връзка с репортажа на телевизия КИС 13 по сигнал на гражданин относно условията за пребиваване в Центъра, Община Русе е възложила проверка. Оттам уточняват, че за последната една година не са констатирани нередности в приюта и към местната администрация не са постъпвали оплаквания или жалби за условията на живот там.

Вижте повече във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net