ВИДЕО: Над 4000 души посетиха уникалния празник на греяната ракия и зелевата чорба в Бабово

By 26 Февруари 2024 Прочетена 578 пъти 0

Повече от 4000 души посетиха деветия фолклорен празник на греяната ракия и зелевата чорба от старовремската софра в сливополското село Бабово.

Организатори на събитието са Народно читалище "Никола Вапцаров - 1927" в Бабово, кметството и пенсионерската организация в селото. Проявата не би била възможна и без подкрепата на Община Сливо поле.

Във фолклорния празник се включиха 35 танцови и певчески състава от цяла Северна България.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Кметът на Община Сливо поле Валентин Атанасов подари лаптоп на секретаря на местното читалище Пепа Стоянова, която е сред двигателите на инициативата. Всички от организационния комитет пък ще получат екскурзия в страната.

По традиция всеки посетител можеше да опита традиционна зелева чорба, приготвена в юнашкия казан на шеф-готвач Ангел Ангелов от Копривщица, греяна ракия, както и Ханджийски кебап по рецепта на кмета на Бабово Пламен Пенков. На дошлите на празника беше раздаден над тон зелева чорба.

Проведоха се и любимите на всички конкурси за най-блага греяна ракия, най-автентична старовремска софра, а също и за най-лична мома, както и за най-напет юнак.

Класиралите се на първите три места във всяка от категориите получиха материални награди от организаторите.

Вижте атмосфера от празника.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net