Трима изявени ученици бяха отличени с награда "Русе-21. век"

By 31 Октомври 2023 Прочетена 420 пъти 0
Трима изявени ученици бяха отличени с награда "Русе-21. век" Трима изявени ученици бяха отличени с награда "Русе-21. век" снимка: Община Русе

Трима възпитаници на русенски училища бяха удостоени с награда "Русе-21. век" в навечерието на Деня на народните будители - 1 ноември.

Тя се връчва ежегодно и е учредена за насърчаване на изявени ученици и студенти от русенски учебни заведения на територията на община Русе. Церемонията по награждаването се състоя в Заседателна зала в сградата на местната администрация.

Дванайсетокласниците Ренета Маринова, Преслав Ламбев и Викторио Илиев получиха грамота и плакет от ВрИД кмета на Община Русе Димитър Недев, председателя на Постоянната комисия по образование, наука и иновации (ПКОНИ) при Общински Съвет – Русе акад. Христо Белоев дтн и зам.-кмета Енчо Енчев.

Ренета Ивова Маринова е ученичка от ХІІ клас на СУПНЕ "Фридрих Шилер" – Русе и получава наградата за завоювани високи резултати на национално и областно равнище по различни учебни предмети – по немски език, гражданско образование, биология и здравно образование и др. През 2022 г. Ренета е одобрена за участие в програмата за летни стипендии на германската Служба за педагогически обмен. През 2022 и 2023 г. участва в "Международни младежки дебати", организиран от Гьоте Институт. През последните години тя постига забележителни успехи като се класира винаги на първо място на областния кръг на олимпиадата по немски език. Достойно представя своите езикови познания и уменията си за писмено общуване на немски език. Участва индивидуално и в отбор в конкурси, състезания и олимпиади.        

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

Преслав Станиславов Ламбев е ученик от ХІІ клас на НУИ "Проф. Веселин Стоянов". Отличен е за завоювани множество награди, сред които първи награди от Международен конкурс за немска и австрийска песен "MAGIC“ – Бургас, 2023 г. и Международен конкурс "Трявна арт фестивал", 2022 г., втори награди от Международен конкурс "Great Composers Competition", London, 2022 г. и Международен конкурс "Надежди, Таланти и Майстори", Добрич, 2022 г. Носител е и на наградата "Млад творец" за 2023 г.

Викторио Венелинов Илиев е ученик от ХІІ клас на СУ "Майор Атанас Узунов". Наградата му се връчва за завоювано първо място през месец март 2023 г. на световната купа по бокс в града Будва (Черна гора) и класиране на Международен турнир в град Лазаревац (Сърбия) през месец април. На Европейското първенство по бокс за младежи, провело се в периода 23 април-04 май т.г. в арменската столица Ереван заема второ място.        

Общо 12 са номинациите, постъпили в дирекция "Хуманитарни дейности". Те бяха оценявани от комисия в състав: акад. Христо Белоев дтн, председател на (ПКОНИ) при Общински Съвет – Русе, и членове:         

Катя Петрова, директор дирекция "Хуманитарни дейности" към Община Русе;

Росица Георгиева, член на ПКОНИ при Общински Съвет – Русе;

Галин Ганчев, член на ПКОНИ при Общински Съвет – Русе;

Елка Симеонова, член на ПКОНИ при Общински Съвет – Русе;

Косьо Станев, член на ПКОНИ при Общински Съвет – Русе;

Йовчо Смилов, член на ПКОНИ при Общински Съвет – Русе;

Владо Владов, член на ПКОНИ при Общински Съвет – Русе;

Деян Недков, член на ПКОНИ при Общински Съвет – Русе ;

Дилян Саманджиев, член на ПКОНИ при Общински Съвет – Русе;

Владислав Атанасов, член на ПКОНИ при Общински Съвет – Русе;

Таня Тодорова, началник отдел "Образование, спорт и младежки дейности" към Община Русе;

Сашо Щерев, главен експерт в отдел "Образование, спорт и младежки дейности" към Община Русе.

Удостоените с тазгодишния приз "Русе-21. век" получиха и парична награда в размер на 500 лв.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net