Започнаха плановите проверки на две предприятия в Западна промишлена зона на Русе

By 20 Октомври 2023 Прочетена 519 пъти 0
Започнаха плановите проверки на две предприятия в Западна промишлена зона на Русе Започнаха плановите проверки на две предприятия в Западна промишлена зона на Русе снимка: КИС 13

От вчера два екипа на РИОСВ-Русе започнаха плановите проверки на "Оргахим" АД и "Оргахим Резинс" АД.

Те се извършват съвместно с представители на "ВиК" Русе ООД, с който едното дружество има договор за заустване на отпадъчните води в канализационната система на града. "Оргахим" АД подлежи на контрол по компоненти и фактори, а "Оргахим Резинс" АД е оператор с комплексно разрешително.

РЕКЛАМА

 

Директорът на РИОСВ-Русе инж. Цонка Христова проведе вчера извънредни срещи с ръководството на двете дружества и "Лубрика" ООД по повод зачестилите оплаквания на жителите на Русе от характерни  за производствата им миризми.

Към настоящия момент отпадъчните води от двете дружества, извършващи дейност в Западна промишлена зона, се заустват в промишлен колектор "Трети март".

От началото на тази година той е присъединен към довеждащия колектор на Градска пречиствателна станция за отпадъчни води – Русе. По тази причина специфичните миризми често се усещат от канализацията на града, предимно в централните и крайречните части на Русе.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Събота, 28 Октомври 2023 00:50
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net