ВИДЕО: Община Търговище инвестира над 17 милиона в инфраструктура през тази година

By 21 Февруари 2024 Прочетена 421 пъти 0

Над 17 милиона лева е капиталовата програма на Община Търговище за тази година.

В нея са заложени средства за обновяването на сгради, улици, общински пътища и квартални пространства.

Общината очаква и средства по линия на Националната инвестиционна програма за капиталови разходи. Общата сума по проектите там е също 17 милиона лева, като те ще се отпускат поетапно в следващите 3 години.

По 7 милиона лева в капиталовата програма са осигурени от държавния бюджет и с европейско финансиране, а останалите 3 милиона са собствени средства на Общината.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Ремонтът на улици ще бъде съобразен с предстоящ проект на ВиК дружеството за воден цикъл в града, обяви кметът на Търговище д-р Дарин Димитров. Средствата по тази линия са 765 000 лева.

Продължава и политиката по благоустрояване на кварталите в Търговище, като през 2024 ще бъдат обхванати и кварталите 188 и 191.

До края на годината трябва да завърши строежът на втората клетка на депото за битови отпадъци край Пайдушко, обяви заместник-кметът инж. Митко Панайотов. Към момента остават единствено довършителни дейности като изграждането на обслужващ път и ремонт на стопански постройки. Целият проект е за над 10 млн. лв.

Общината очаква и средства по линия на националната инвестиционна програма за капиталови разходи. По нея ще бъдат ремонтирани сградата на бившата Земеделска банка, спортна зала "Иван Ангелов" и зоната на общинските пазари.

Ще се финансира също довършването на втората клетка на депото, както и изграждането на довеждащ водопровод до село Овчарово.

Вижте повече по темата във видеото.

Още подробности за планираните инвестиции в Търговище и общината, може да гледате на КИС 13 PLAY!

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 21 Февруари 2024 17:07
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net