Община Търговище връчва стипендията "Отличник на випуска" на Фюсин Асанова

By 18 Юли 2023 Прочетена 600 пъти 0
Община Търговище връчва стипендията "Отличник на випуска" на Фюсин Асанова Община Търговище връчва стипендията "Отличник на випуска" на Фюсин Асанова снимка: Община Търговище

Община Търговище ще връчи финансовият стимул "Отличник на випуска" на Фюсин Асанова от 12 "б" клас на I СУ "Св. Седмочисленици".

Стимулът се присъжда на ученици, завършили средното си образование с пълно отличие, по реда на Наредбата за условията и реда за стимулиране на деца и младежи с изявени дарби.

Решението за връчването е взето на заседание на Комисията по стипендиите към Общинския съвет.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

Съгласно текстовете на Наредбата, зрелостничката ще получи еднократен финансов стимул, в размер на една минимална работна заплата.

Освен че завършва средното си образование с пълно отличие, Фюсин Асанова има две пълни шестици и от матурите. Тя ще получи и национална диплома от Министерството на образованието и науката.

Финансовият стимул "Отличник на випуска" се връчва за трети път от приемането на общинската наредба през 2013 г. и за пръв път от 2016 г. насам.

Кандидатстването за отпускането на годишните и месечните стипендии по реда на Наредбата ще започне през септември. Церемонията по награждаване на отличените ще се проведе в навечерието на 1 ноември - Ден на народните будители.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net