Започна премахването на опасни дървета в парк "Борово око" в Търговище

Дейностите се извършват по предписание след експертизи и издадени протоколи Дейностите се извършват по предписание след експертизи и издадени протоколи снимка: КИС 13

Започна премахването на опасни дървета в парк "Борово око" в Търговище.

Дейностите се извършват по предписание след експертизи и издадени протоколи. На мястото на премахнатите дървета ще бъде извършено компенсаторно озеленяване.

В най-лошо състояние са 11 дървета, които ще бъдат съборени. Акцията започна от тополите, които са на брега на езерото. Дейностите се извършват от Общинско предприятие "Флора" при спазване на необходимите мерки за безопасност.

Експертната оценка установи, че тези дървета са с големи хралупи по стволовете, като при някои липсва част от кората и се наблюдава загиване на сърцевината. Има и дърветата, които са на повече от 35 години. Това е оптималната възраст за премахването на видове като тополите, тъй като след това започва тяхното изсъхване и може всеки момент да паднат.

Намаляване на короните и окастряне на сухите клони ще бъде извършено на други 11 дървета. До 6 метра височина пък ще бъдат намалени двете тополи в близост до Художествената галерия и детската площадка в района. На мястото на премахнатите дървета ще бъде извършено компенсаторно озеленяване с липи, чинари и брези.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ СЪГЛАСЕН СЪМ НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН