Два тира се блъснаха челно в Кресненското дефиле

By 19 Октомври 2016 Прочетена 1867 пъти 0

Поредният тежък пътен инцидент стана тази сутрин в Кресненското дефиле.

Челно се блъснали два тира с пловдивска и софийска регистрация малко след 6:30 часа на мокра настилка на главен път Е-79. Катастрофата е станалана на остър завой преди тунел.

В резултата на удара кабината на товарния камион, който се движел в посока Кресна е била силно смачкана, което наложи намесата на пожарникарите. Близо 45 минути те рязаха ламарините, за да могат да измъкнат шофьора, който остана затиснат в кабината.

Водачът на тира е с фрактура и на двата крака. Мъжът е транспортиран в многопрофилната болница в Благоевград с линейка на спешна помощ – Симитли. Шофьорът на другия камион не е пострадал. Заради тежкия инцидент, движението в посока Кресна бе временно затруднено.

Припомняме, че на същия завой преди месец румънски ТИР с прасета се обърна като уби над 100 животни. Преди това друг товарен автомобил също катастрофира.

Преди година и половина трасето на Е-79 бе изнесено вляво към река Струма, но входната и изходна точка на завоя останаха същите, което го направи по-остър. Скоростта в участъка е ограничена до 50 километра в час.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net