Възрастни жени от Русенско и Търговищко са загубили битката с COVID-19 /ВИДЕО/

By 05 Октомври 2020 Прочетена 3557 пъти 0

За три дена хоспитализираните с COVID-19 в страната са се увеличили с 60 души.

Броят на пациентите, настанени в интензивно отделение пък е нарастнал от 47 на 56. За последното денонощие новите случаи са 69, 30 са оздравелите, а трима са загубили битката с коронавируса.

Единият от смъртните случаи е в област Русе. Става дума за 76-годишна жена от село Стърмен, община Бяла. Тя е дала положителна проба за COVID-19 на 30-ти септември. Жената е била хоспитализирана в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания "Д-р Димитър Граматиков" в Русе, но въпреки усилията на лекарите тя не е успяла да пребори болестта. Жената е страдала и от хронични заболявания. С този случай, починалите от област Русе с коронавирусна инфекция станаха 23-ма.


Жертва на COVID-19 има и в област Търговище. Става дума за 78-годишна жена, чийто PCR-тест е бил регистриран като положителен на 24 септември. Възрастната жена е страдала е от сърдечно заболяване.

Междувременно от Регионалната здравна инспекция в Търговище съобщиха, че през последното денонощие 6 души в областта са диагностицирани с коронавирус. Заразените са четирима жители на община Попово и двама от община Търговище. Никой от тях няма сериозни оплаквания и не се налага хоспитализация. Предписания за спазване на 14-дневна самоизолациия са връчени и на контактните им лица.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 05 Октомври 2020 19:25
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net