ВИДЕО: 50 машини ще чистят пътищата в област Разград през зимата

By 23 Ноември 2023 Прочетена 2665 пъти 0

50 специализирани машини са в готовност да почистват републиканската пътна мрежа в област Разград предвид очаквания през почивните дни снеговалеж.

Приоритет за Областното пътно управление е първокласният път Русе – Разград – Шумен. 

Близо 550 километра републикански пътища в Лудогорието ще бъдат поддържани през настъпващия зимен сезон. Освен 50 специализирани машини, при усложнена зимна обстановка, от Областното пътно управление ще пускат в действие и допълнителни тежки снегоринни плугове, автогрейдери и булдозери. Налице са и небходимите за зимния период материали.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Приоритет за почистващите машини ще бъде първокласният път Русе – Разград – Шумен, който е с много интензивен трафик, и там ще се съсредоточи основната техника. Поради невъзможността да се поддържа в добро експлоатационно състояние, за целия зимен период ще бъде затворен третокласният участък Ясенково – Голяма вода – Хърсово – Голям извор.

Основният проблем, който очакват от Областното пътно управление е неспазването на забраните от водачите, които навлизат в затворените отсечки и затрудняват движението на снегопочистващата техника.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 23 Ноември 2023 17:48
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net