25 белгийски скаути са на "проучвателна мисия" в Русе и региона

By 20 Юли 2017 Прочетена 1418 пъти 0
25 момичета и момчета бяха придружени от свои български връстници, като тяхната цел беше да се запознаят с миналото на града и региона 25 момичета и момчета бяха придружени от свои български връстници, като тяхната цел беше да се запознаят с миналото на града и региона Регионален исторически музей - Русе

Белгийски скаути посетиха днес обектите на Историческия музей в Русе.

25 момичета и момчета бяха придружени от свои български връстници, като тяхната цел беше да се запознаят с миналото на града и региона.

Разделени на групи, младежите сами трябваше да открият и да разчетат символите, характерни за мястото, в което се намират. Скаутите разгледаха Историческия музей, Екомузея, Къщите музеи "Баба Тонка" и "Захари Стоянов", Пантеонът на възрожденците, Къщата на Калиопа, Сексагинта приста, Ивановските скални църкви и Червен.

„Вечерта всяка от групите трябва да сподели впечатленията си от посещението на музейните обекти и да разкаже за най-интересните, според тях, експонати, които са видели", обясниха ръководителите от Организацията на българските скаути.

Скаутският лагер на белгийците е разположен край село Бръшлен. Младежите са на възраст между 16 и 18 години и са за първи път в България.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net