65-годишна жена нападна и опита да ограби възрастна русенка

By 12 Октомври 2023 Прочетена 2132 пъти 1 comment
65-годишна жена нападна и опита да ограби възрастна русенка 65-годишна жена нападна и опита да ограби възрастна русенка снимка: КИС 13

65-годишна жена е била издирена и задържана от полицията, след опит да ограби русенка. 

За случая съобщава Областната дирекция на МВР в Русе.

На 11 октомври в 09:48 ч., чрез ЕЕН 112, в ОДМВР - Русе е постъпил сигнал за нападната възрастна жена на бул. "Цар Освободител" в Русе.

Според подадената информация извършителката също била жена.

Тя направила опит със сила да отнеме сума от 475 лв, която била в дамската чанта на потърпевшата.

РЕКЛАМА

 

При спречкването възрастната жена паднала на земята, а нападателката избягала. Със случая веднага са се заели служители на Първо РУ.

Установено е, че потърпевшата е 85-годишна жена. Тя е откарана в болницата, където е приета за лечение с фрактура на бедро.

Веднага са предприети и реализирани необходимите процесуални и издирвателни действия. Сигналът е документиран, като е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.199, ал.1, т.3  вр.чл.198, ал.1, вр.чл.18, ал.1 от Наказателния кодекс.

В резултат на извършените незабавни оперативно-издирвателни мероприятия служителите на Първо са установили и задържали русенка на 65 г., известна на правораздавателните институции.

Случаят е докладван на Окръжна прокуратура и е изготвено постановление за привличане и задържане на обвиняем до 72 часа. Извършването на процесуално-следствени действия по случая продължава.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Събота, 28 Октомври 2023 01:03
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net