АПИ пусна обществена поръчка и за строителния надзор на основния ремонт на Дунав мост

By 10 Октомври 2023 Прочетена 354 пъти 0
АПИ пусна обществена поръчка и за строителния надзор на основния ремонт на Дунав мост АПИ пусна обществена поръчка и за строителния надзор на основния ремонт на Дунав мост снимка: КИС 13

Агенция "Пътна инфраструктура" обяви обществена поръчка за избор на изпълнител на строителния надзор при основния ремонт на Дунав мост при Русе.

Кандидатите могат да подават оферти до 6 ноември т. г. Индикативната стойност на поръчката за строителен надзор е 731 325 лв. без ДДС и не е пределна.

Изпълнението на поръчката за строителен надзор е в два етапа. Първият е изготвяне на комплексен доклад за оценка на съответствието с основните изисквания към строежите и технически контрол по част "Конструктивна" на предоставения технически проект. Вторият е упражняване на строителен надзор по време на строителството.

РЕКЛАМА


В момента АПИ провежда и обществена поръчка за избор на изпълнител на основния ремонт на мостовото съоръжение. На 29 септември бяха отворени постъпилите три оферти. В момента тръжната комисия продължава работата си за разглеждането им.

Трасето на българска територия от Дунав мост е с обща дължина малко над 1 километър. Основен ремонт до момента не е извършван. Преди повече от 22 години е правено укрепване на фугите, а през 2011 година е подменена хидроизолацията и асфалтовата настилка.

Изработеният технически проект за ремонт на съоръжението предвижда цялостна подмяна на асфалтовата настилка, на панелите, хидроизолация, нови ограничителни системи, маркировка и др. Изискването на АПИ към бъдещия изпълнител е при стартиране на ремонтните дейности да не се спира изцяло движението по Дунав мост.

Работният процес трябва да е организиран така, че трафикът да преминава безопасно в едното платно.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Събота, 28 Октомври 2023 01:04
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net