ВИДЕО: Екоактивисти и новото ръководство на РИОСВ обсъдиха проблемите на въздуха в Русе

By 27 Януари 2022 Прочетена 1201 пъти 0

Екоактивисти в Русе ще предоставят на министъра на околната среда и водите списък с техника за допълнително оборудване на съществуващата измервателна апаратура в Регионалната екоинспекция.

Те имат уверението, че ще се намерят средства за осигуряване на необходимите съоръжения за контрол и мониторинг на качеството на въздуха в Русе.

Новият директор инж. Цонка Христова и екипът на Регионалната инспекция по околната среда и водите се срещна с представители на еко организациите, за да обсъдят проблемите със замърсяването на въздуха в Русе.

РЕКЛАМА


Това, по което вече е започнало да се работи, са проверки на всички евентуални замърсители на въздуха в Русе. От срещата е станало ясно, че лаборатория, която би трябвало да е на разположение на РИОСВ е под управление на Изпълнителната агенция по околна среда.

Екоактивистите имат уверението на Министерството, че ще се намерят пари за дооборудването, от което се нуждае РИОСВ в Русе.

Припомняме, че при посещение в Русе, министърът на околната среда и водите Борислав Сандов обяви, че се работи по въвеждането на нова методика за проверки в промишлените производства.

Вижте повече подробности във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 27 Януари 2022 18:36
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net