Юридическият факултет на Русенския университет отбеляза 28 април и 1 май с изложба

By 28 Април 2023 Прочетена 370 пъти 0
Юридическият факултет на Русенския университет отбеляза 28 април и 1 май с изложба Юридическият факултет на Русенския университет отбеляза 28 април и 1 май с изложба снимка: Русенски университет "Ангел Кънчев"

Студенти и преподаватели от Юридическия факултет на Русенския университет отбелязаха с постерна изложба 28 април – Световен ден по безопасност и здраве при работа и предстоящия 01 май – Ден на труда и на международната работническа солидарност.

Изложбата е посветена на трудовото законодателство в България и е дело на гл.ас.д-р Мария Радева.

Международната организация на труда (МОТ) отбелязва Световния ден за безопасност и здраве при работа на 28 април, за да насърчи превенцията на трудовите злополуки и професионалните заболявания в световен мащаб.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

Това е кампания за повишаване на осведомеността, предназначена да привлече внимание върху нововъзникващите тенденции в областта на безопасността и здравето при работа и върху мащаба на свързаните с трудовата дейност наранявания, заболявания и смъртни случаи в световен мащаб.

В много държави институциите, синдикатите, работодателските организации, специалистите по безопасност и здраве организират дейности за отбелязване на тази дата.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 28 Април 2023 12:44
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net