Отчитат много засилен тежкотоварен трафик към Дунав мост, ТИР паркингите в Русе са запълнени максимално

By 14 Октомври 2023 Прочетена 842 пъти 0
Поради тази причина се образуват и сериозни опашки по булевард "България" Поради тази причина се образуват и сериозни опашки по булевард "България" снимка: КИС 13 / архив

Засилен трафик към Дунав мост от тежкотоварни автомобили, отчитат властите в Русе.

От Общината съобщават, че има сериозно увеличен поток на ТИР-ове, влизащи в България от южната ни граница, чиито маршрут включва напускане на страната ни през ГКПП "Дунав мост" при Русе.

Поради тази причина се образуват и сериозни опашки по булевард "България", съобщи заместник-кметът Димитър Недев. Причината за затрудненията в трафика са установени след разговори с директора на Областната дирекция на МВР в Русе ст. комисар Пламен Първанов, както и с областния управител Данаил Ковачев, който пък отговаря за контакта с румънските власти.

РЕКЛАМА


Ковачев е потвърдил, че няма спиране и забавяне в работата на граничния пункт на изхода от България.

Междувременно са предприети мерки да се спират камиони за изчакване в Бяла, както и в областите Велико Търново и Стара Загора. В момента всички ТИР-паркинги на територията на Русе са препълнили капацитета си от тежкотоварни камиони.

Благодарение на изградените съоръжения, около 1200 камиона не са на пътното платно, което би натоварило трафика с поне 13 километра.

заяви заместник-кметът на Община Русе

От Областната администрация съобщават, че е създадена организация, която да гарантира безпроблемното движение за останалите моторни превозни средства в посока от и към Мартен и Силистра.

От Областната дирекция на МВР постоянно патрулират в района, като следят поне едната лента между кръговите кръстовища при "Свободна зона" и граничния пункт да е свободна за автомобилите, влизащи в града или преминаващи транзитно.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Събота, 28 Октомври 2023 00:59
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net