Оцелялото след удар от мълния момче в Русе е изписано от УМБАЛ "Медика"

By 11 Септември 2023 Прочетена 1857 пъти 0
Оцелялото от мълния момче е изписано от  УМБАЛ "МЕДИКА РУСЕ" Оцелялото от мълния момче е изписано от УМБАЛ "МЕДИКА РУСЕ" снимка: УМБАЛ "МЕДИКА РУСЕ"

Единадесет дни след инцидента, 11-годишното момче, което беше поразено от мълния в края на месец август 2023 г. е изписано.

Припомняме че на 30 август две деца бяха ударени от мълния на стадион "Дунав" в Русе. За съжаление едното от тях - 11 годишния Венци загуби живота си след трагичния инцидент, а другото момче беше в критично състояние. За случая може да си припомните ТУК.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

След извеждането му от клинична смърт лекарите от отделение по Анестезиология и интензивно лечение на УМБАЛ "МЕДИКА РУСЕ" дни наред се бориха за оцеляването на момчето и с всички последици и усложнения от травмата.

За успешното възстановяване на детето роля оказаха и мултидисциплинарния екип на болницата, както и консултативната помощ на водещи детски специалисти от софийски клиники.

Сега момчето е в добро общо състояние, напълно контактно, без трайни увреди и с надежда отново да започне да играе футбол и скоро да застане на чина редом до своите съученици.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 11 Септември 2023 15:56
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net