Русенският университет стартира сътрудничество с Тракийския университет в Одрин

By 22 Юни 2017 Прочетена 1462 пъти 0
Ректорът на Русенския университет проф. д-р Велизара Пенчева /вляво/ и ректорът на Тракийския университет в Одрин проф. д-р Ерхан Табакоглу /вдясно/ парафираха договора за сътрудничество Ректорът на Русенския университет проф. д-р Велизара Пенчева /вляво/ и ректорът на Тракийския университет в Одрин проф. д-р Ерхан Табакоглу /вдясно/ парафираха договора за сътрудничество

Русенският университет "Ангел Кънчев" и Тракиският университет в град Одрин, Турция подписаха рамков договор за сътрудничество и двустранно споразумение по програмата "Мевляна".

Визитата на ректора на Русенския университет проф. д-р Велизара Пенчева и директора на дирекция  "Чуждестранни студенти" в РУ проф. д-р Красимир Мартев бе по покана на ректора на Тракийския университет в Одрин проф. д-р Ерхан Табакоглу.

Визитата на делегацията от Русе започна със среща в Генералното консулство на България в града, където проф. Пенчева представи Русенския университет.

В Тракийския университет двамата ръководители на висшите учебни заведения обсъдиха възможностите за сътрудничество, както за обмен на преподаватели и студенти в програмите "Еразъм" и "Мевляна", така и за разработване на съвместни научни проекти. Проф. Пенчева и проф. Табакоглу обсъдиха и дейността на Асоциацията на балканските университети, като обмениха и идеи за по-нататъшната й дейност.

Тракийският университет обучава 47 000 студенти, а гордостта на висшето училище е Медицинският факултет, който има повече от 500-годишна история.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net