Русенският "самурай" остава в ареста

By 14 Юни 2023 Прочетена 583 пъти 0
Русенският "самурай" остава в ареста Русенският "самурай" остава в ареста снимка: КИС 13

Мъжът, заплашвал полицаи със самурайски меч, остава в ареста.

Мярка за неотклонение задържане под стража взе Районен съд – Русе по отношение на 36-годишния Г. Й., обвинен в хулиганство и закани с убийство на трима полицаи на 11 юни около 03:00 часа на ул. "Ибър" в гр. Русе.

За случая може да си припомните ТУК.

Освен тези вече предявени 4 обвинения, прокурорът заяви, че вероятно ще бъде повдигнато още едно – за държане на наркотични вещества.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

Той припомни, че Г. Й. преди 10 години е бил осъждан за такова деяние и му е било наложено административно наказание глоба. Адвокатът възрази, че подзащитният му вече е реабилитиран и към настоящия момент се води неосъждан, поради което поиска мярка домашен арест.

Състав на Районен съд - Русе счете, че събраните до настоящия момент по делото доказателства водят към извода за наличие на обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъпленията, за които е привлечен в това процесуално качество.

Според съда, не е налице опасност Г. Й. да се укрие, тъй като има постоянен адрес и работи, но съществува риск да извърши друго престъпление предвид доказателствата, а и неговите твърдения, че е бил под въздействието на наркотични вещества и в това състояние се е въвел сам по собствено желание.

Определението на Районен съд – Русе, с което е взета по отношение на Г. Й. мярка за неотклонение задържане под стража подлежи на обжалване.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 14 Юни 2023 16:59
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net