ВИДЕО: Русенският университет получи за трета поредна година най-високата оценка от МОН

By 13 Октомври 2023 Прочетена 346 пъти 0

За трета поредна година Русенският университет получава най-високата комплексна оценка от Министерството на образованието и науката.

Тя визира Политиката за развитие на висшето училище през периода 2020-2023. По всички индикатори, отразяващи многостранната дейност на университета, са постигнати и дори превишени целевите стойности за мандата.

Максималната оценка на МОН е дадена за представения Отчет за изпълнение на договора за управление на висшето училище. Това е наистина сериозен успех и атестат за качеството на нашата работа, който ни задължава да няма отстъпление назад, заяви за Новините на телевизия КИС 13 ректорът акад. Христо Белоев.

РЕКЛАМА


Успехът е още по-значим като се има предвид че Русенският университет е сред малкото в страната, които получават това признание за трети път, като през първата година на отчетния период е бил единственото висше училище с максимална оценка.

Припомняме, че Русенският университет получи статут на изследователски, което също е висока оценка за научно-изследователската и публикационна дейност на висшето училище.

Вижте повече във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Събота, 28 Октомври 2023 01:03
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net