ВИДЕО: Русенци и гюргевчани излязоха заедно на протест срещу изграждането на инсинератор край Гюргево

By 01 Септември 2023 Прочетена 1352 пъти 0
Русенци и гюргевчани излязоха заедно на протест срещу изграждането на инсинератор край Гюргево Русенци и гюргевчани излязоха заедно на протест срещу изграждането на инсинератор край Гюргево снимка: КИС 13

Десетки излязоха днес на протест в центъра на Русе, за да изразят недоволството си срещу проекта за изграждане на инсинератор край Гюргево.

Началният час бе 17:00, като в недоволството се включиха и жители на Гюргево, които също са против изграждането на подобно съоръжение в близост до тяхните домове, и организират протести и в северната ни съседка.

В протеста се включи и кметът на Община Русе Пенчо Милков, неговите заместници Златомира Стефанова и Димитър Недев, както и народният представител от ГЕРБ Георги Кръстев.

Ние няма да спрем да протестираме! И ние не искаме този проект да се осъществи! Благодаря ви, че ни подкрепяте! Има интереси извън рамките на закона, които подкрепят този проект. Само, когато сме заедно и сме много, можем да постигнем успех!

споделиха румънците, които се включиха в протеста в Русе

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


В рамките на протеста бяха поставени плакати на стъпалата на паметника на Свободата на български и румънски език. "Русе не иска повече отрови!", "СТОП инсинератор!" и "Нямам въздух!", бяха само част от посланията.

...


На протеста градоначалникът на Русе Пенчо Милков заяви, че местните власти от двете страни на Дунава са абсолютно единни и работят срещу планираната инвестиция.

Той подчерта, че органът, върху който трябва да се оказва натиск, е Министерството на околната среда в Румъния, и подчерта колко е важно хората да са единни.

Ако не ни чуят, трябва да напишем знака "СТОП" на пътя към моста.

призова кметът Пенчо Милков

Народният представител Георги Кръстев подчерта, че вече се е срещнал и е отправил конкретни искания по темата към министъра на околната среда в България Юлиян Попов.

Информация за този проект има от 15-16 месеца. Защо тогавашното ръководство на Министерството на околната среда и водите не е отговорило и трябва в последния момент русенци да реагираме? Ще намерим отговори на този въпрос.

каза депутатът Кръстев

Русенци настояха също да чуят лично от премиера акад. Николай Денков мерките, които ще предприеме държавата, за да защити хората.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 01 Септември 2023 19:04
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net