Вдигнаха бюджета за стимулиране на талантливи деца в община Търговище

By 28 Март 2017 Прочетена 1453 пъти 0

От тази година бюджетът за финансово стимулиране на талантливи деца в община Търговище е увеличен с 5 хиляди лева и вече е 15 000 лв.

Стипендиите се определят в три области за кандидатстване: образование, наука и техника, изкуство и култура и спорт.

Според промени в общинска наредба, месечната стипендия, която се отпуска в пролетна и есенна сесия, може да се присъжда само веднъж на едно дете или младеж в една календарна година. С това се очаква повече даровити ученици да получат финансов стимул за период не по-дълъг от шест месеца. Размерът му се равнява на 1/5 от минималната работна заплата, умножена по броя на месеците.

От 1 април до 1 май е приемът на документи за пролетната сесия за отпускане на месечни стипендии. Комисията за определяне на стипендиантите до 15 май трябва да разгледа подадените кандидатури и определи младежите, които ще получават финансов стимул.

За целта трябва да се предостави формуляр за кандидатстване, документ за възрастта на кандидата, удостоверение от учебното заведение, в което учи и успех от последния завършен клас, копия от сертификати, грамоти или протоколи за участия в местни, регионални, национални или международни форуми, както и препоръка от преподавател или изявена личност в областта, за която се кандидатства. 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net