Апелативната прокуратура внесе протест срещу намалената присъда за убийството на Алекс от Бяла

By 17 Юни 2019 Прочетена 2313 пъти 0
Те искат потвърждаване на наказанието, наложено от Окръжен съд - Русе Те искат потвърждаване на наказанието, наложено от Окръжен съд - Русе снимка: КИС 13

Апелативна прокуратура – Велико Търново внася протест в законовия срок срещу решение на съда, с което се изменя присъдата за убийството на Алекс от Бяла.

Както вече ви показахме в Новините на телевизия КИС 13, престъплението е преквалифицирано в по-леко деяние и наложеното от Окръжния съд в Русе наказание бе намалено от 20 на 3 години лишаване от свобода за обвиняемия Валентин Маринов.

Припомняме, че с решение от 04 юни Апелативен съд – Велико Търново го призна за виновен в това, че вследствие на умишлено нанесена лека телесна повреда, по непредпазливост е причинил смъртта на Алекс.

В съдебното заседание, от Апелативната прокуратура мотивираха отсъствието на основание за изменение на първоинстанционната присъда с преквалифициране на деяние и налагане на по-леко наказание. Затова внасят протест с искане за потвърждаване на присъдата на Окръжен съд - Русе.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 17 Юни 2019 18:03
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net