Във Велико Търново правят изнесени ваксинационни центрове по кварталите

By 12 Август 2021
Във Велико Търново правят изнесени ваксинационни центрове по кварталите Във Велико Търново правят изнесени ваксинационни центрове по кварталите постер: Община Велико Търново

Община Велико Търново ще отвори временни имунизационни пунктове за ваксинация срещу COVID-19.

По разпореждане на кмета Даниел Панов е създадена необходимата организация за това, а "зелените коридори" ще работят от 18 август.

Точната локация на мобилните екипи в кварталите ще бъде публикувана в началото на новата седмица. Всеки ще може на място да избере предпочитания тип ваксина - Pfizer/Biontech или Moderna /иРНК/, както и Astra Zeneca или Jansen /векторна/.


До 15 август кметовете на населените места от общината също трябва да изготвят списъци с желаещи за ваксинация, за да бъдат изпратени отново мобилни екипи.

"Зелени коридори" ще бъдат разкрити от 1 септември и за работещите в сферата на образованието. До 20 август всяко училище, детска градина и детска ясла трябва да предостави списък с желаещите за ваксинация педагози и непедагогически персонал.

Утре (13 август) във Велико Търново продължава работата на временните имунизационни центрове в сградата на Регионалната здравна инспекция, МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов" и Специализираната кардиологична болница. На 14 август ще работи ваксинационният център в РЗИ.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Последно променена в Четвъртък, 12 Август 2021 17:45