Във Велико Търново правят изнесени ваксинационни центрове по кварталите

Във Велико Търново правят изнесени ваксинационни центрове по кварталите Във Велико Търново правят изнесени ваксинационни центрове по кварталите постер: Община Велико Търново

Община Велико Търново ще отвори временни имунизационни пунктове за ваксинация срещу COVID-19.

По разпореждане на кмета Даниел Панов е създадена необходимата организация за това, а "зелените коридори" ще работят от 18 август.

Точната локация на мобилните екипи в кварталите ще бъде публикувана в началото на новата седмица. Всеки ще може на място да избере предпочитания тип ваксина - Pfizer/Biontech или Moderna /иРНК/, както и Astra Zeneca или Jansen /векторна/.


До 15 август кметовете на населените места от общината също трябва да изготвят списъци с желаещи за ваксинация, за да бъдат изпратени отново мобилни екипи.

"Зелени коридори" ще бъдат разкрити от 1 септември и за работещите в сферата на образованието. До 20 август всяко училище, детска градина и детска ясла трябва да предостави списък с желаещите за ваксинация педагози и непедагогически персонал.

Утре (13 август) във Велико Търново продължава работата на временните имунизационни центрове в сградата на Регионалната здравна инспекция, МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов" и Специализираната кардиологична болница. На 14 август ще работи ваксинационният център в РЗИ.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 12 Август 2021 17:45
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net