Велико Търново отбеляза 180-та годишнина от рождението на Васил Левски

By 18 Юли 2017 Прочетена 1784 пъти 0
Пред паметника на Апостола на Свободата, в знак на почит, бяха поднесени венци и цветя от Община Велико Търново, Областна администрация – Велико Търново, представители на евродепутати, институции, организации, сдружения, общински съветници, жители и гости на старата столица Пред паметника на Апостола на Свободата, в знак на почит, бяха поднесени венци и цветя от Община Велико Търново, Областна администрация – Велико Търново, представители на евродепутати, институции, организации, сдружения, общински съветници, жители и гости на старата столица Община Велико Търново

Велико Търново отбеляза 180-та годишнина от рождението на Апостола на Свободата Васил Левски.

В навечерието на паметната дата жителите и гостите на града, представителите на институциите, организациите и сдруженията си спомниха за делата и живота на Левски.

Ученици от Велико Търново и актрисата Стефка Петрова представиха литератураната композиция „Левски е в сърцата ни“.

Слова изнесоха заместник-кметът на старата столица проф. Георги Камарашев, заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов и ректорът на Националния военен университет „Васил Левски“ бриг. ген. Пламен Богданов. Всички те припомниха защо Васил Левски е сред най-бележитите личност в хилядолетната история на България.

Пред паметника на Апостола на Свободата, в знак на почит, бяха поднесени венци и цветя от Община Велико Търново, Областна администрация – Велико Търново, представители на евродепутати, институции, организации, сдружения, общински съветници, жители и гости на старата столица.

Вечерта завърши със заря-проверка.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net