ВИДЕО: Брутално убийство разтърси поповското село Славяново, откриха самотноживееща жена удушена

By 13 Октомври 2022

Криминалисти от Областната дирекция на МВР в Търговище и Главна дирекция "Национална полиция" работят по установяване на извършител на тежко престъпление.

Вчера около 08:00 часа в Районното управление на полицията в Попово е получен сигнал. След като изгубили връзка с жертвата, нейните близките подали сигнал на телефон 112.

На мястото е бил изпратен екип на Спешна помощ и полицията. В една от стаите на къщата, в която тя живеела, било намерено безжизненото тялото на 60-годишната жена. При първоначалния оглед е станало ясно, че се касае за тежко криминално деяние. Жертвата е намерена с увита около врата й дреха, съобщи вътрешният министър Иван Демерджиев.

КИС 13 е във Viber!
РЕКЛАМА


Жената живеела сама, съпругът й починал миналата година, имала малък бизнес - търговия с хранителни стоки. Според съседите е била много добра, работлива, уважавана от близки и съселяни.

Вчера сутринта около 08:00 часа кметът на селото, минавайки покрай магазина й, искал да се отбие при нея, което било обичайно.

Звъннах й, не се отключи, звънях на близките й, казаха, че нямат връзка с нея, след това звънях доста на нея, на личния й номер, също никой не отвори, и отидохме със съпруга ми там, чакаше ни племенника й, който е от съседното село. Влязохме, вратата беше отключена, разбрахме, че нещо има нередно, обадихме се на полицаите, дойдоха, бърза помощ дойдоха и констатираха, че е починала. Говорят се много неща, обаче аз нищо не мога да кажа, трябва да се изчакат констатациите от полицията, основно контакта ми с нея беше по телефона, с часове сме говорили, никакви оплаквания от никого, за нищо, беше силен човек, борбен.

разказва кметицата на Славяново Алтънай Ереджебова

Съседите разказват, че с всички е била в добри отношения, сама е поддържала къщата, имала планове за застрояването й.

Ние всеки ден се виждахме тук, нали комшии бяхме, радваше се е, викаше „ето тук една врата ми се отвори", кокошките ей тука пускаше горката, един път не ми се е оплаквала, ако ми се оплаквала, ще кажа разбира се, ама няма, тревогата е много голяма, чакахме, чакахме, няма я Фанчето.

казва Шефика - съседка на жертвата

Аз останах сама, с инсулт съм, много ме гледаше, много ми помагаше, дума не мога да кажа срещу тази жена, много добра жена. Изобщо това не ми е минавало през главата, и на никой тук, които сме.

споделя Анита, която също е съседка на жертвата

Тялото на убитата е откарано в Многопрофилната болница в Търговище за аутопсия.

По случая е образувано досъдебно производство. Осъществяват се активни действия по разследване на престъплението, които се извършват под ръководството на прокурор от Окръжна прокуратура - Търговище.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Последно променена в Четвъртък, 13 Октомври 2022 16:50