Безработицата в Разград през ноември е била едва 5,8%

By 28 Декември 2017 Прочетена 1199 пъти 0

270 безработни са били наети през ноември в област Разград. 157 от тях са постъпили на работа в реалния сектор.

Това сочат данните от Бюрото по труда за миналия месец.

От започналите работа без квалификация са 110, с работническа професия - 87, а специалистите със средно специално и висше образование са 72. Близо 60% от устроените на работа са жени, а младежите до 29 години са 59. Заетост е осигурена на 65 продължително безработни, както и на 12 безработни с намалена трудоспособност. С посредничеството на Бюрата по труда други 26 безработни от областта са наети по програми и мерки за заетост през ноември.

През месеца търсенето на работна сила в реалната икономика се изразява в заявените общо 129 места в Бюрата по труда. Повечето от тях са от частния сектор, като в зависимост от икономическите дейности най-много работна ръка се търси в търговията, административните и спомагателните дейности, производството и разпределението на електрическа и топлинна енергия и транспорта.

Към края на ноември в трите бюра по труда в Разградска област, регистрираните безработни са близо 5900. Техният брой се е увеличил с над 100 в сравнение с края на октомври, което се дължи на регистрациите на приключили работа в сезонни дейности или по програми. Равнището на безработица за област Разград е 11,2%, като то е най-високо в община Самуил – 26 на сто, а най-ниско в Разград – 5,8%.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net