ВИДЕО: Читалище "Развитие" в Разград поде кампания за набиране на средства за ремонт на Музикалния дом

By 11 Май 2022 Прочетена 1185 пъти 0

13 читалища в община Разград са били обновени през 2021 година.

Ремонтите са станали предимно с финансиране от бюджета на културните институции и с дарения. Общият размер на инвестираните средства в ремонтни дейности е над 125 000 лева.

Настоятелството на Народно читалище "Развитие - 1869" обяви инициатива за набиране на средства за подпомагане реконструкцията и реставрацията и безопасното обитаване на сградите с голямо обществено значение.

Такъв е Музикалният дом "Екатерина и Димитър Бъчварови" – единствен по рода си в България. Той е със статут "Паметник на културата" и е един от символите на Разград, свързан с неговата история, автентичен екстериор и духовен облик.

РЕКЛАМА


Сградата се нуждае от спешни мерки за укрепване и ремонт, поради ерозия в основите, която застрашава нейната цялост. Беше изготвен инвестиционен проект за конструктивно укрепване, ремонт на покрив и фасади. 
Проектът е съгласуван по реда на Закона за културното наследство.

Предприети са действия и за подобряване достъпа до Театралната читалищна сграда, като е подготвен проект за изграждане на външно стълбище, което да служи и като сцена за провеждане на събития на открито на площад "Възраждане".

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 11 Май 2022 17:04
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net