Фирма предостави 340 бързи теста за COVID-19 на Община Разград

By 28 Април 2020 Прочетена 2876 пъти 0

Фирма предостави на Община Разград 340 бързи теста за COVID-19.

Дарението е във връзка с инициатива на общинското ръководство да бъдат тествани представителите на професиите, които са на първа линия по време на извънредното положение и са най-уязвими.

По време на срещата между представителите на фирмата и ръководството на Общината, бяха обсъдени и други възможности за съдействие от страна на бизнеса към местната управа във връзка с превенцията на разпространението на заразата в общината.


Разград продължава да е един от двата областни града в страната, заедно с Търговище, в които няма установени случаи на заразени от COVID-19 и благодарение на ефективните санитарно-хигиенни и противоепидемични мерки, които институциите предприеха, подкрепяни от местния бизнес.

Днес дарените 340 бързи теста бяха предоставени на Многопрофилна болница "Св. Иван Рилски" в Разград. Всеки работен ден между 08:00 и 15:00 часа, в Спешно отделение ще се вземат проби от полицаи, които работят на КПП-тата, служителите на Домашния социален патронаж и други социални услуги, работещите във фронт-офиса на Община Разград, както и уязвими групи, които поради естеството на работата си се срещат с много хора.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 28 Април 2020 16:24
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net