Изложба посветена на Петър Дънов показват в Разград

By 18 Септември 2015 Прочетена 1697 пъти 0

В Разград показват изложба за основателя на религиознофилософското учение езотерично християнство и окултизъм Петър Дънов. Фотосите са поместени в Регионалната библиотека "Проф. Боян Пенев". На тях може да се проследят етапите в живота на великия българин, като се започне от следването му в семинарията в Бостън и се стигне до дейността му в България.

В изложбата са експонирани елементи от личното му творчество - "Завет", "Силите в живата природа", "Наука и възпитание". Показани са редицац материали, свързани с дейността на учителя, както е бил наричан Дънов през 30-те години на миналия век, когато е бил на върха на славата си.

Физическото здраве и моралната чистота са основните постулати, които са заложени като акцент в изложбата. Показани са и архивни материали за свещения кръг паневритмия, който и до днес има последователи.

Следващата културна проява в регионалната библиотека в Разград ще бъде подготовката на обща изложба на всички разградски художници, като няма ограничения в техниката и жанровете за творбите.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net