Извършиха поредна дезинфекция на село Ясеновец /СНИМКИ/

By 13 Юни 2020 Прочетена 2260 пъти 0
Извършиха поредна дезинфекция на село Ясеновец /СНИМКИ/ снимки: Община Разград

Две установки за аерозолна обработка извършиха днес дезинфекция на улиците в Ясеновец с 1500 литра разтвор от препарата "Вироцид".

За това съобщават от пресцентъра на Община Разград.

Разпръскването на дезинфектанта под формата на аерозол увеличава ефикасността му, тъй като капките обемат повърхността не само на улицата, а и на всичко наоколо – обясни управителят на фирмата д-р Методи Ботровлиев. Капките "Виорцид", с които бяха напръскани улиците на Ясеновец, са с размери 100 микрона.

aero-4.jpg


Преди да излетят от дюзите на установката, машината натоварва капките електростатично, което дава възможност те да проникнат навсякъде, да залепнат и да не остане незасегната повърхност – разясни още д-р Ботровлиев технологията на пръскането.

Този вид дезинфекция се нарича огнищна, извършва се периодично, ако конкретната зараза остане за по-дълъг период в определен район, както и при ликвидиране на заболяването.

Припомняме, че извършването на дезинфекция в Ясеновец е една от противоепидемичните мерки, въведени със заповеди на кмета на Община Разград и директора на РЗИ - Разград в населеното място с най-много потвърдени случаи на COVID-19 в Разградска област.

aero-5.jpg

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Събота, 13 Юни 2020 16:26
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net