fbpx

ВИДЕО: Музеят в Разград показва изложба на часовници и календари, свързани с местната история

By 21 Септември 2022 Прочетена 531 пъти 0

Изложба на часовници и календари, свързани с местната история, представят в къщата-музей "Анание Явашов" в Разград.

Тя е част от инициативите, посветени на 135-та годишнина на музейното дело в града и се вписва в Европейските дни на културното наследство. 

Експозцията, която е под надслов "По следите на времето", разглежда ролята, значимостта и развитието на календара и часовника от далечни времена до днес. Идеята на организаторите от Регионалния исторически музей е да провокират размисъл за ценността на времето, преплетено в историческото развитие на града и региона.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


В изложбата са включени 81 предмета – часовници, часовникарски инструменти и информационна табла за развитието на календарите и часовниците във времето. В богатата колекция могат да се видят механични часовници – джобни ръчни от началото на XX век до най-съвременни електронни уреди за отчитане на милисекунди.

Сред експонатите са стенният часовник от популярната в миналото сладкарница "Касамакови" в Разград и будилникът от дома на известния раградски общественик от началото на XX век Гани Чернев.

Изложбата е част от инициативите на Регионалния исторически музей, посветени на 135-та годишнина на музейното дело в града и се вписва в Европейските дни на културното наследство.

Тя може да бъде разгледана през следващите два месеца.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 21 Септември 2022 16:57
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net
Ad Sidebar