Посланикът на САЩ в България се срещна с кмета на Разград

By 26 Април 2018 Прочетена 1510 пъти 0

Днес посланикът на САЩ в Република България бе на посещение в Разград.

Н. Пр. Ерик Рубин се срещна с кмета на общината д-р Валентин Василев, като двамата обсъдиха възможностите за сътрудничество в региона. Градоначалникът заяви, че срещата му с Ерик Рубин е била изключително ползотворна. Двамата са обсъдили възможността да разговарят за многото инвестиции, които САЩ прави в България, както и за утрешното посещение в завода за преработка на царевица "Амилум България", където ще се направи първа копка за разширението на предприятието. Други обсъдени с посланика теми са били в сферите на културата и образованието.

Ерик Рубин благодари за сърдечното посрещане, като изрази радост, че визитата му съвпада с много добри новини в икономическо отношение, касаещи региона.

"Във вашия регион се разраства дейността в земеделския сектор", подчерта посланик Рубин, като допълни: "Това е плюс за трудовата заетост и за икономическото положение в региона."

Посланик Рубин заяви, че той и съпругата му са впечатлени от богатата история и архитектура на Разград, и че ще се опита да привлече повече американски туристи в региона.

Пълен запис от брифинга на д-р Валентин Василев и Н. Пр. Ерик Рубин може да гледате ТУК!

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net