ВИДЕО: Равносметката след бурята в Разградско вчера

By 02 Юли 2021 Прочетена 4946 пъти 0

8 души са били спасени в местността "Пчелина" край Разград по време на силната бурята от вчера вечерта.

Наложила се е намесата на екип на Районната служба по пожарна безопасност и защита на населението за евакуация на бедстващите хора.

На територията на областта на тел. 112 са получени над 70 сигнала за инциденти вследствие на силната буря снощи. Става дума основно за паднали дървета и скъсани жици.

Ток не е имало в село Ушинци, вилна зона "Обзор" и част от град Цар Калоян. За 2 часа е бил затворен за движение пътят Разград - Търговище, докато аварийните екипи отстранят падналите клони и дървета и освободят пътните платна.

По информация от Областната дирекция на МВР, 5 екипа на РСПБЗН в Разград са реагирали на 18 сигнала , сред които и за евакуация на 8 бедстващи граждани в местността "Пчелина". Само в община Разград са получени над 30 сигнала, като преобладаващата част от тях при дежурния в Общинския съвет по сигурност са били за паднали дървета и големи клони.


Работата по отстраняване на последствията от бурята започна още преди дъждът окончателно да спре в координация между служители на пожарната и на Общинско предприятие "Паркстрой". Заместник-кметът Добрин Добрев инспектира голяма част от местата, за които бяха подадени сигнали за паднали дървета.

До полунощ повечето от тях, които са в участъци с интензивно движение, бяха отстранени - по бул. "България", ул. "Кирил и Методий" до ОДМВР, по ул. "Васил Левски" и "Княз Борис", както и на други места. В района на Разград трудно проходим заради наводненото шосе беше и участък от пътя за местността "Пчелина".

Наложи се намесата и на електроснабдителното дружество във връзка с няколко случая на увиснали жици в близост до жилищни или обществени сгради. Подобен сигнал имаше и за района на МБАЛ "Св. Иван Рилски".

По време на инспекцията заместник-кметът Добрин Добрев установи и нарушение на пътната настилка на две места на кръстовището между улиците "Велес" и "Странджа". Там водният поток е повлякъл асфалт в два участъка. Временно местата бяха обозначени и обезопасени, за да бъдат видими за пътуващите в тъмните части на денонощието и да не създават опасност за движението.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 02 Юли 2021 17:24
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net