Разкриват 5 работни места за хора с трайни увреждания до 29 години в Област Разград

By 30 Ноември 2018 Прочетена 1216 пъти 0
Работодателите и местната власт могат да кандидатстват по две схеми за наемане на такива лица до 14 декември Работодателите и местната власт могат да кандидатстват по две схеми за наемане на такива лица до 14 декември снимка: КИС 13

Агенцията по заетостта дава нови възможности за реализация на хората с увреждания. Работодателите и местната власт могат да кандидатстват по две схеми за наемане на такива лица до 14 декември.

Анализът сочи, че за обучения и заетост специално на младите хора към момента в териториалния обхват на област Разград са подадени 3 заявки от реален сектор и 1 от институциите на местното самоуправление за разкриване на 5 свободни работни места за хора с трайни увреждания до 29 години. Търсенето е предимно в сферата на услугите.

По данни на Агенцията по заетостта има регистрирани 12 такива лица в Разградска област. Към момента по другата схема за обучения и заетост за хора с увреждания над 29 години са подадени 45 заявки от работодатели от реален сектор и 12 от институциите на местното самоуправление за разкриване на 385 работни места.

На територията на областта има регистрирани 392 лица, които отговарят на условията по схемата за заетост.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 30 Ноември 2018 16:19
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net