fbpx

Сектор "Български документи за самоличност" в Разград ще работи и в събота

By 05 Юни 2019 Прочетена 1259 пъти 0
Ще се извършва само административната услуга "Връчване на изготвени български лични документи" Ще се извършва само административната услуга "Връчване на изготвени български лични документи" снимка: КИС 13

Поради необходимост, сектор "Български документи за самоличност" в Разград ще работи и в събота от 09:00 до 15:00 часа.

За да се избегне струпването на хора, служителите ще извършват само административната услуга "Връчване на изготвени български лични документи".

През тази година изтича срокът на валидност на 3853 лични карти, 8265 паспорта и 3240 шофьорски книжки, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Разград. През 2020 предстои подмяната на близо 22 000 лични карти, 16 000 паспорта и 8500 свидетелства за управление на МПС.

По закон лична карта с изтекла валидност трябва да бъде подменена в 30-дневен срок, а паспорт – в 3-месечен. Изтеклите документи се връщат в сектор "Български документи за самоличност". В противен случай санкцията по закон е от 20 до 150 лева. В случай, че български документ за самоличност е загубен или повреден глобата е от 30 до 200 лева, предупреждават от полицията в Разград.

Сектор "Български документи за самоличност" призовава гражданите, които притежават валиден електронен подпис, да се възползват от възможността да подават онлайн заявления за подмяна на документи. Така ще избегнат чакането на опашка и напрежението от струпването на хора пред гишетата.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.