Започва подмяна на над 12 км. водопроводи в Разград

By 16 Февруари 2023 Прочетена 1442 пъти 0
Започва подмяна на над 12 км. водопроводи в Разград Започва подмяна на над 12 км. водопроводи в Разград снимка: КИС 13

Започва подмяната на водопроводи в югозападната част на Разград, ще бъде затруднено движението по улиците, по които ще се работи.

До края на февруари започват строително-ремонтните работи по проекта „Реконструкция на улични водопроводи и сградни отклонения в югозападната част на град Разград“, който се реализира от Община Разград.

Участъкът в т.нар. Доброшка махала, в който ще се работи, включва седем улици: „Лозенград“, „Руен“, „Бабуна“, „Люлебургас“, „Мелник“ – между „Люлебургас“ и „Странджа“, „Странджа“ – между „Люлебургас“ и „Лозенград“ и „Скопие“. Докато се работи по тях, улиците няма да бъдат затваряни, но предвид наличието на изкопи и механизация, ще бъде ограничено и затруднено движението по тях.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

Припомняме, че споразумението за реализирането на проекта бе подписано в края на миналата година от заместник-кмета на Община Разград Добрин Добрев и главния счетоводител Миглена Дучева от една страна и министъра на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков от друга.

Стойността на споразумението е 2 652 569 лв., което е 50% от необходимите средства за реализацията на проекта. По него се предвижда подмяна на над 12 км. водопроводи и сградни водопроводни отклонения. Водопроводите в този район не са подменяни от повече от 40 години, там има чести аварии по водопреносната мрежа, както и значителни загуби на питейна вода.

След предварителни уточнения с изпълнителите на проекта - ДЗЗД“ХАЯ Инвестстрой 2017“ и ДЗЗД“СКС-06“ - преди началото на строително-ремонтните работи Община Разград ще обяви конкретните дати, по които ще се работи в съответните участъци.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net