Административен съд - Русе даде ход на дело по жалба на "Монтюпе"

By 08 Декември 2016 Прочетена 1524 пъти 0

Административният съд в Русе даде ход на дело по жалба на "Монтюпе" срещу заповед на директора на Екоинспекцията от 12 септември.

Припомняме, че тя се отнася до ограничаване на дейността на дружеството чрез принудително извеждане от експлоатация на 108 вентилационни отвора, разположени на покрива на производствено хале 3.

Преди да се стигне до днешното разглеждане на спора по същество, от компанията направиха особено искане за спиране на предварителното изпълнение на издадената заповед с мотива, че мярката може да причини значителни и трудно поправими вреди на дружеството. С определение от 4 октомври Административния съд в Русе остави без уважение искането, а след това върховните магистрати потвърдиха съдебния акт.

Днес след изслушване на двете страни, съдът им даде 10-дневен срок да представят доказателства по делото, да се запознаят с тях и да изразят становище в писмен вид.

Беше направено искане за техническа експертиза. Съдът ще прецени дали да я назначи, след като двете страни си зададат въпросите. Целта е да се установи дали са вредни установените от Екоинспекцията неорганизирани емисии от димните люкове на покрива на хале 3.

До разпит ще бъдат допуснати и двама свидетели - инспектор от РИОСВ и граничен полицаи, боравил с термокамера, използвана при проверка през септември.

Двете страни ще приложат и доклад на Инспекцията по труда.

Следващото заседание по делото ще бъде на втори февруари.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net