Част от зелената инфраструктура на Русе е окосена

By 31 Август 2016 Прочетена 1604 пъти 0

Продължават да растат бурени по велоалеята до бившето ЛВЗ в Русе. За разлика от началото на юли, когато за пореден път ви показахме избуялата растителност, тревата вече е окосена, но това не пречи на нови стръкчета и фиданки да избиват изпод асфалта. Тъй като през това време не е извършен ремонт, корените на бурените са станали толкова здрави, че не могат да се изтръгнат с голи ръце. 

Хората вече са свикнали с растителността по велоалеята и дори не й обръщат внимание. Очаквали са обаче отдолу да започнат да избиват бурени, тъй като им направило впечатление, че асфалтът бил поставен направо отгоре. Затова според хората, при подобна технология, няма нищо изненадващо, че по настилката се е появила растителност.

Според председателя на сдружение "Вело-Русе" Кольо Пазарджиев появата на растителност по велоалеите е можела лесно да се предвиди. Той отдава нередностите по велоалеите на слабия инвеститорски контрол. Затова от сдружението смятат, че занапред тази дейност трябва да се даде на гражданско сдружение или организация. 

Предвид това, че бурените по велоалеята до ЛВЗ-то избиват изпод асфалта, хората смятат, че единственото трайно решение би било цялостно разкопаване, насипване с фракция и чак тогава полагане на нова настилка. 

Дали от Общината ще задължат фирмата-изпълнител да предприеме мерки и какви ще бъдат те, остава да видим.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net