Дължимите пари на учителите в Русенско ще бъдат изплатени, забавянето идвало от управляващия орган

By 24 Юни 2019 Прочетена 2473 пъти 0
Това бе обявено днес в отговор на изнесената през миналата седмица информация за забавените с няколко месеца възнаграждения Това бе обявено днес в отговор на изнесената през миналата седмица информация за забавените с няколко месеца възнаграждения снимка: КИС 13

Около 29 000 лева се дължат за заплати на 30 учители от две училища в област Русе за участието им в европейски проект.

Това заявиха днес от Фондация "Европейски център по медиация и арбитраж" в отговор на изнесената през миналата седмица информация от директорите на "Васил Левски" в Русе и "Св. Климент Охридски" в Борово за забавените с няколко месеца възнаграждения.

По думите на председателя на фондацията Елена Славова, сумите ще бъдат изплатени, веднага щом бъдат преведени. От неправителствената организация бенефициент по проекта, обясниха, че наистина възнагражденията на учителите за участието им като експерти не са изплатени, но се чака одобрените вече суми да бъдат преведени от управляващия орган.

По думите на Елена Славова всички отчети по проекта са подадени, като в момента тече единствено проверка на окончателния доклад. От управляващия орган нямали никакви забележки по отчетите, дори и по отношение на една от екскурзиите, която е била отменена.

Досега били изплатени 150 000 лева от общо 370 000 по проекта.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net