fbpx

Учители от две училища в област Русе с месеци чакат възнагражденията си по европроект

By 20 Юни 2019 Прочетена 1777 пъти 0
Те разчитат на прокуратурата да се самосезира и да извърши проверка по случая Те разчитат на прокуратурата да се самосезира и да извърши проверка по случая снимка: КИС 13

37 учители от две училища в област Русе чакат възнагражденията си по европейски проект.

Става дума за близо 37 000 лева, които се бавят, сигнализираха директорите Галин Ганчев /СУ "Васил Левски" - Русе/ и Нели Димова /ОбУ "Св. Климент Охридски" - Борово/. Те разчитат на прокуратурата да се самосезира и да извърши проверка по случая.

Неизплатената сума можело да нарастне, тъй като не са били приведени и осигуровките, обясни Галин Ганчев, като допълни, че става дума за дължими заплати за няколко месеца. Въпреки че са подадени жалби, досега нямало реални действия бенефициентът по проекта – Фондация "Европейски център по медиация и арбитраж", да бъде принуден да изплати възнагражденията на учителите за извършените дейности.

Според директора на училището в Борово, което е партньор по проекта, фондацията отчитала за извършени дейности, които вдействителност не са се провели. От двете училища се обърнали за помощ и към общинската организация на КТ "Подкрепа".

През следващата седмица се очаква становище по казуса и от бенефициента по проекта - Фондация "Европейски център по медиация и арбитраж".

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net