fbpx

Две детски градини и една ясла ще се грижат за децата на медиците в Русе /ВИДЕО/

By 27 Ноември 2020 Прочетена 1182 пъти 0

Отварят две детски градини и една яслена група в Русе за децата на медиците, работещи на първа линия в борбата с COVID-19.

За момента ще се полагат грижи за над 80 малчугани. При необходимост може да се отвориа още една детска градина.

За децата на медицинския персонал от УМБАЛ "Канев" и Комплексния онкологчен  център ще се грижат в детска градина "Слънце" и ясла №16, която се намира в същия двор. В Детска градина "Дъга" пък ще бъдат обгрижвани децата на медиците от Белодробната болница и УМБАЛ "Медика".


Междувременно от Областния оперативен щаб обявиха че до 21-и декември на територията на област Русе се забранява провеждането на масови мероприятия на открито, функционирането на пазари тип "битаци" и се преустановява дейността на пенсионерските клубове.

Областният управител Галин Григоров призова всички да спазват стриктно новите мерки, за да се намали натоварването на здравната система в региона. Към момента от 499 легла за лечение на пациенти с коронавирус в Русенско са заети 478, като за 23 души се полагат интензивни грижи.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 27 Ноември 2020 18:13
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.