Хладилник за бедни се появи в центъра на Русе

By 21 Декември 2015

Благотворителна инициатива в Русе помага на хората, които нямат пари дори за храна. Хладилник за бедни се появи на площада срещу Доходното здание. Той е облепен с надписи „Ако си дал…“ и „Място за хранителна помощ от хората за хората“. В него вече има продукти, от които могат да се възползват нуждаещите се.

Тъй като инициативата е едва от вчера, малко хора знаят за нея. Въпреки това вътре състрадателни русенци са оставили порция боб, парче пица, ориз със зеленчуци, баница, боза и други храни. Неколцина се оказаха бедните, които се престрашиха да вземат от храната, тъй като не знаят дали някой няма да им се скара. Хората с надежда се интересуваха дали утре пак ще могат да ползват услугите на хладилника.

Според табелата, той е дарен от русенци, живеещи в чужбина. Отговорността за годността на храната е на онези, които я оставят, а хигиената в хладилника е задължение на тези, които го ползват. Засега не е ясно за какъв период от време бедните ще се радват на добротата и щедростта на русенци.

От общината нямат информация кой точно е поставил хладилника в центъра на града.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.