Илия Сяров ще бъде удостоен със званието "Почетен гражданин на град Русе"

By 01 Май 2024
Решението за това беше подкрепено единодушно от Общински съвет – Русе през март месец тази година. Решението за това беше подкрепено единодушно от Общински съвет – Русе през март месец тази година. Снимка: Община Русе

Илия Сяров ще бъде удостоен със званието "Почетен гражданин на град Русе" на тържествена церемония на 6 май, от 10:30 часа, в Кръгла зала, в сградата на Община Русе.

Почетното звание се дава традиционно на празника на града, а тази година вниманието ще бъде насочено към треньора по бокс. Решението за това беше подкрепено единодушно от Общински съвет – Русе през март месец тази година.

Илия Сяров е основател на създадения през 1993 г. Боксов клуб "Русе" и от основаването му до настоящия момент е негов изпълнителен директор. Спортният клуб трупа успехи, които се дължат на дългогодишна, професионална и всеотдайна работа на неговия колектив, измежду които са състезатели, треньори, спонсори и Управителен съвет. Към момента в клуба работят четирима треньори. В школата тренират деца от 10 – 18 години (момичета и момчета), както и мъже и жени над 18 годишна възраст.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

Почетното звание се присъжда на хората, които са допринесли за развитието на града и са вдъхновили останалите по своя житейски път чрез успехите и постиженията си.

В навечерието на празника на Русе Илия Сяров ще бъде удостоен със званието "Почетен гражданин на град Русе" за изключителния му принос в сферата на спорта.

Церемонията ще се води от председателя на Общински съвет – Русе акад. Христо Белоев.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Последно променена в Сряда, 01 Май 2024 13:38